درباره انیمیشن «ببعی قهرمان» + خلاصه داستان، شخصیت‌ها و تیزر درباره فیلم سینمایی «باغ کیانوش» + بازیگران، خلاصه داستان و تیزر فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (۱۰ و ۱۱ آبان ۱۴۰۳) اکران مردمی «صبحانه با زرافه‌ها» با حضور چهره‌های سینمایی + عکس پاسخ معاون صندوق اعتباری هنر به اظهارات پژمان بازغی گفتگو با دبیر و دو شرکت کننده بخش نمایش‌نامه خوانی جشنواره تئاتر «رضوان» | فرصتی برای آشنایی با متون ناشناخته رونمایی از نسخه چاپی شاهنامه بزرگ ایلخانی | جمع‌آوری شاهنامه مصوری که ورق‌ورق شد بیش از ۱۰۰۰  نویسنده، مؤسسات فرهنگی اسرائیلی را تحریم کردند صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ یادی از زنده یاد سلمان هراتی | او شعرهایش را از باغ پرتقال می‌چید فیلم کوتاه «یک دو سه» اثری برای شکستن بایکوت خبری درباره کودکان غزه توجه به تراژدی‌های انسانی در آثار نویسندگان جایزه ادبی گنکور ۲۰۲۴ درباره کتاب «سوزان سانتاگ در جدال با مرگ» | روایت امیدواری در گذرگاه‌های سخت زندگی ۲۴ ساعته موسیقی بشنوید و نماهنگ تماشا کنید حضور فیلم کوتاه «سامپو» در جشنواره‌های جهانی آفریقای جنوبی و اسپانیا جشنواره سولمونای ایتالیا میزبان آثار ایرانی آلبوم سرود «مژده یوسف» به احترام شهدا منتشر شد «تری گار» ۷۹ ساله، درگذشت + علت فوت جبلی: نقش ژورنالیستی صداوسیما تقویت شده است شروع یک میلیاردی فیلم «صبحانه با زرافه‌ها» در اولین روز اکران
سرخط خبرها

ما و مسئله قدرت نرم «۲»

  • کد خبر: ۱۶۴۶۵۲
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۷
ما و مسئله قدرت نرم «۲»
در یادداشت قبلی به این اشاره شد که غفلت از قدرت نرم، سبب شده است که خروجی جریان اصلی سینما و رسانه در تقابل با فرهنگ عمومی و سیاست‌های کلان کشور باشد و کاستی‌های موجود در ساختار فرهنگی کشور به گونه‌ای است که باعث شده است بیشتر چهره‌های هنری و رسانه‌ای به سمت مخالف خوانی مداوم و همیشگی گرایش پیدا کنند.

در یادداشت قبلی به این اشاره شد که غفلت از قدرت نرم، سبب شده است که خروجی جریان اصلی سینما و رسانه در تقابل با فرهنگ عمومی و سیاست‌های کلان کشور باشد و کاستی‌های موجود در ساختار فرهنگی کشور به گونه‌ای است که باعث شده است بیشتر چهره‌های هنری و رسانه‌ای به سمت مخالف خوانی مداوم و همیشگی گرایش پیدا کنند. در همین راستا به دو عامل موجب مخالف خوانی سلبریتی‌ها در ایران اشاره کردیم و این سیر را در این یادداشت، ادامه می‌دهیم.

سوم: متأسفانه در بیشتر اوقات، پشت پرده هنر به زیبایی روی پرده نیست؛ به ویژه در جامعه سینما و تئاتر و موسیقی، بسیاری از تصمیمات در محافل خصوصی و پارتی‌های شبانه گرفته می‌شود. در همین پارتی‌های شبانه و محافل مافیایی است که نقش‌های فیلم‌ها و نمایش‌ها تقسیم می‌شود. به همین دلیل است که یک خانم بازیگر، سه سال پیش در مصاحبه‌ای گفت:

«از زمانی که از زیارت اربعین بازگشته ام، دیگر نقشی به من نمی‌دهند، دیگر دوستانم تحویلم نمی‌گیرند و جواب تلفنم را هم نمی‌دهند». همین خانم بازیگر چند روز پیش کشف حجاب کرد و در یکی از محافل اجتماع اهالی سینما و تئاتر حضور پیدا کرد! احتمالا همین کم محلی‌ها و بیکاری، او را به اینجا رسانده است. قابل پیش بینی است که به زودی ایشان را در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌ها خواهیم دید.

چهارم: سودای دعوت شدن و برگزیده شدن در جشنواره‌های فرنگی است که چهره‌های مشهور هنری را به کنش‌های مخالف با حکومت ایران می‌کشاند. قطعا دولت‌های خارجی که برخی از آن‌ها نیز از دیرباز با ملت و دولت ایران سر خصومت دارند، این خوش رقصی‌ها را بی دستمزد نمی‌گذارند و با دعوت سلبریتی‌ها به جشنواره‌های خارجی و اهدای جوایز هنری، مراتب تشکرشان را اعلام می‌کنند.

حال پاسخ این سؤال را درمی یابیم که از اساس چرا باید بازیگر و خواننده و فوتبالیست و مجری با دانش اندک سیاسی و اجتماعی، این قدر در مسائلی که تخصص ندارد، ورود کند؟ و پاسخ این پرسش نیز روشن می‌شود که اصولا چرا حرف غیر علمی و غیر مستند این چهره‌ها در مسائلی که شناختی از آن ندارند، فراگیر می‌شود و مورد پذیرش قشر درخورتوجهی از مخاطبان عام قرار می‌گیرد؛ بنابراین دستگاه‌های فرهنگی و مخاطبان آثار هنری باید چشم و گوششان را بیشتر باز کنند و به این جماعت، اجازه ماهی گرفتن از آب گل آلود را ندهند. در عوض بیاییم هنرمندان فهیم و اصیل را دریابیم که وارد این بازی‌ها نمی‌شوند و به همین جرم، اغلب از سوی محافل مافیایی طرد می‌شوند و به سختی روزگار می‌گذرانند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->